2015. szeptember 3., csütörtök

Kacsamájas szendvics lilahagyma lekvárral

A recept megjelent a Kifőztük szeptemberi számában.


Hozzávalók
50 dkg kacsamáj
30 dkg kacsazsír
a lilahagyma-lekvárhoz:
50 dkg lila hagyma
1 evőkanál olaj
2 kávéskanál só
2 evőkanál cukor
3 evőkanál balzsamecet
pár tekerésnyi őrölt bors
1 csipet fahéj

a szendvicskenyérhez:
25 dkg Schar mixB
1 evőkanál burgonyapehely
1 teáskanál útifűmaghéj-őrlemény
2,5 dl víz
1 késhegynyi aszkorbinsav
1 kávéskanál só
1 csipet cukor
1 evőkanál olaj
1 dkg élesztő

a tálaláshoz:
személyenként 2-3 szelet gluténmentes kenyér

A kenyérhez az összes hozzávalót tálba mérjük, összekeverjük, majd jól kidagasztjuk. Szögletes, sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük a tésztát, a tetejét olajos kanál hátával simára igazítjuk. 1/2 órát kelesztjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt ropogósra sütjük.
A kacsazsírt megolvasztjuk, beletesszük a kacsamájat. Félig lefedve, alacsony hőfokon kb. 15 perc alatt megsütjük. A májat üvegtálba szedjük, felöntjük az átszűrt kacsazsírral, és lefedve teljesen kihűtjük.
A lila hagymát karikákra vágjuk. Kevés olajon, fedő alatt puhára pároljuk, közben hozzáadjuk a többi hozzávalót. Csatos üvegbe tesszük, és felhasználásig hűtőben tároljuk.
A kenyérszeleteket megpirítjuk, megkenjük kacsazsírral és megsózzuk. A szeletekre vágott kacsamájjal és lilahagyma-lekvárral tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: