2015. szeptember 2., szerda

Churros

A recept megjelent a Kifőztük szeptemberi számában.


Hozzávalók
2,5 dl tej
5 dkg vaj
1 evőkanál cukor
1 csipet só
15 dkg Mester süteményliszt
3 tojás
1/2 kávéskanál vaníliakivonat

a sütéshez:
kb. 4 dl olaj

a tálaláshoz:
2 evőkanál porcukor
1 kávéskanál őrölt fahéj

az öntethez:
1,5 dl habtejszín
10 dkg étcsokoládé

A tejet a vajjal, a cukorral és a sóval felforraljuk. Egyszerre beleöntjük a lisztkeveréket, gyors mozdulatokkal elkeverjük, és addig főzzük a masszát, amíg el nem válik az edény falától. Langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat, valamint a vaníliakivonatot. Csillagcsőrös habzsákba töltjük. A tésztából kb. 10 cm hosszú csíkokat nyomunk a forró olajba. A churrost több részletben, adagonként kb. 2 perc alatt pirosra sütjük. A fánkokról az olajat jól lecsöpögtetjük, és a süteményt még forrón fahéjas porcukorral megszórjuk.

Az öntethez a tejszínt forráspontig hevítjük, oldódásig keverjük benne a feldarabolt étcsokoládét, és a fánkok mellé kínáljuk. 


Nincsenek megjegyzések: