Hozzávalók
2,5 dl tej
5 dkg vaj
1 evőkanál cukor
1 csipet só
15 dkg Mester süteményliszt
3 tojás
1/2 kávéskanál vaníliakivonat
a sütéshez:
kb. 4 dl olaj
a tálaláshoz:
2 evőkanál porcukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
az öntethez:
1,5 dl habtejszín
10 dkg étcsokoládé
A tejet a vajjal, a cukorral és
a sóval felforraljuk. Egyszerre beleöntjük a lisztkeveréket, gyors
mozdulatokkal elkeverjük, és addig főzzük a masszát, amíg el nem válik az edény
falától. Langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat, valamint a
vaníliakivonatot. Csillagcsőrös habzsákba töltjük. A tésztából kb. 10 cm hosszú
csíkokat nyomunk a forró olajba. A churrost több részletben, adagonként kb. 2
perc alatt pirosra sütjük. A fánkokról az olajat jól lecsöpögtetjük, és a
süteményt még forrón fahéjas porcukorral megszórjuk.
Az öntethez a tejszínt
forráspontig hevítjük, oldódásig keverjük benne a feldarabolt étcsokoládét, és
a fánkok mellé kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése