Hozzávalók 12 db-hoz
3 tojás
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
70 ml tej
1 csomag gluténmentes pudingpor
(40 g)
10 dkg mester süteményliszt
1 csipet só
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 kávéskanál sütőpor
a krémhez:
25 dkg mascarpone
5 dkg porcukor
a díszítéshez:
cukorgyöngy
minipillecukor
A tojásfehérjét habbá verjük. A
tojások sárgáját a vajjal és a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a többi
hozzávalót, jól összedolgozzuk, végül beleforgatjuk a fehérjehabot is. A
muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal kibéleljük, majd egyenletesen
elosztjuk bennük a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt
megsütjük.
A mascarponét a porcukorral
kikeverjük. A krémet sima habzsákba töltjük, és díszítjük a süteményeket. A
tetejére cukorgyöngyöt és minipillecukrot szórunk.
A tortatálat a Gabroni biztosította.
1 megjegyzés:
Isteni finom.
Megjegyzés küldése