Hozzávalók
10 db-hoz
20 dkg
Naturbit Alfa-Mix glutén- és búzamentes lisztkeverék
5 dkg
Mimen tápiókakeményítő
1
teáskanál Naturbit psyllium rostőrlemény
2,5 dl
víz
1 dkg
friss élesztő
1
kávéskanál só
1 csipet
cukor
a
tetejére:
1 tojás
Naturbit
szórókeverék
a
töltelékhez:
6 tojás
8 dkg
sajtkrém
2
evőkanál tejföl
1
evőkanál mustár
só
frissen
őrölt bors
A
rostőrleményt a vízben elkeverjük, pár percre félretesszük. A többi
hozzávalóval összekeverjük, és jól kidolgozzuk. Alfa-Mix-szel szórt
gyúródeszkán 3 mm vastag, 40 cm széles lappá nyújtjuk. Pizzavágóval 2 cm széles
csíkokra vágjuk, és olajjal megkent tölcsérformákra tekerjük. Sütőpapírral
bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk. Konyharuhával lazán letakarva 1/2 óráig
kelesztjük. A tetejüket a felvert tojással megkenjük, a szórókeverékkel
megszórjuk. 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni, majd a tölcséreket óvatosan lehúzzuk a formákról.
A
töltelékhez a tojásokat keményre főzzük. A tojások sárgáját a sajtkrémmel, a
tejföllel és a mustárral kikeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Beleforgatjuk az
apróra vágott tojásfehérjét. A krémet a kenyértölcsérekbe töltjük.
Ötlet: Mohakonyha
Felhasznált alapanyagok: http://www.kenyersutes.hu/
Tölcsérforma: http://cookori.com/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése