2016. augusztus 16., kedd

Virágfánk

A recept megjelent a Kifőztük augusztusi számában.


Hozzávalók
15 dkg Hadarik Rita 10 perces fánk lisztkeverék
3 tojás
1 dl tej
1 evőkanál porcukor
1 csipet só
1 evőkanál rum

a sütéshez:
kb. 1/2 l olaj

a tálaláshoz:
fahéjas porcukor
házi feketecseresznye-lekvár


A fánk hozzávalóit alaposan kikeverjük, 10 percig állni hagyjuk. Az olajat a virágfánksütő formával együtt felmelegítjük. A formát a felső pereméig a tésztába mártjuk, majd a forró olajba helyezzük, ahol a tészta leválik a formáról. (Minden újabb darab sütése előtt a formát újból az olajba mártjuk, és kissé felforrósítjuk, így könnyen lejön a tészta a formáról.) A fánkok mindkét oldalát rövid idő alatt pirosra sütjük, papírkendőre szedve lecsepegtetjük. Fahéjas porcukorral meghintve, cseresznyelekvárral tálaljuk.


Virágfánk forma: http://cookori.com/

Nincsenek megjegyzések: