Hozzávalók
15 dkg Hadarik Rita
10 perces fánk lisztkeverék
3 tojás
1 dl tej
1 evőkanál porcukor
1 csipet só
1 evőkanál rum
a sütéshez:
kb. 1/2 l olaj
a tálaláshoz:
fahéjas porcukor
házi
feketecseresznye-lekvár
A fánk hozzávalóit
alaposan kikeverjük, 10 percig állni hagyjuk. Az olajat a virágfánksütő
formával együtt felmelegítjük. A formát a felső pereméig a tésztába mártjuk,
majd a forró olajba helyezzük, ahol a tészta leválik a formáról. (Minden újabb darab sütése előtt a formát újból az olajba mártjuk, és kissé felforrósítjuk, így könnyen lejön a tészta a formáról.) A fánkok
mindkét oldalát rövid idő alatt pirosra sütjük, papírkendőre szedve
lecsepegtetjük. Fahéjas porcukorral meghintve, cseresznyelekvárral tálaljuk.
Felhasznált alapanyagok: www.kenyersutes.hu http://glutenmentessutemeny.hu/
Háttér: http://www.fotohatterek.hu/
Virágfánk forma: http://cookori.com/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése