A recept megjelent a Kifőztük augusztusi számában.
Hozzávalók 6 db-hoz
20 dkg Naturbit
Alfa-Mix glutén- és búzamentes lisztkeverék
5 dkg Mimen
tápiókakeményítő
1 teáskanál Naturbit psyllium
rostőrlemény
1,5 dl víz
1 dl langyos tej
1 dkg friss élesztő
1 kávéskanál só
1 csipet cukor
1 evőkanál olaj
a formázáshoz:
kevés olaj
a töltelékhez:
25 dkg túró
1 tojás
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál tejföl
a tetejére:
3 evőkanál tejföl
3 dkg vaj
vaníliás porcukor
A rostőrleményt a
vízben elvegyítjük, pár percre félretesszük. A többi hozzávalóval
összekeverjük, és jól kidolgozzuk. A tésztát 6 részre osztjuk, olajos kézzel
egyenként gömbölyűre formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 1/2
óráig kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Rácsra téve
kihűtjük.
A töltelék
hozzávalóit alaposan kikeverjük. A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket
kiszedjük, a helyére töltjük a túrókrémet. A zsemlék kalapját visszahelyezzük,
tejföllel vékonyan megkenjük, és 1-1 szelet vajat teszünk rájuk. 200 fokra
előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt pirosra sütjük. Vaníliás porcukorral
meghintve tálaljuk.
Felhasznált alapanyagok: www.kenyersutes.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése