2016. augusztus 18., csütörtök

Túróval töltött zsemle

Betti gluténmentes konyhája ötlete alapján.
A recept megjelent a Kifőztük augusztusi számában.


Hozzávalók 6 db-hoz
20 dkg Naturbit Alfa-Mix glutén- és búzamentes lisztkeverék
5 dkg Mimen tápiókakeményítő
1 teáskanál Naturbit psyllium rostőrlemény
1,5 dl víz
1 dl langyos tej
1 dkg friss élesztő
1 kávéskanál só
1 csipet cukor
1 evőkanál olaj

a formázáshoz:
kevés olaj

a töltelékhez:
25 dkg túró
1 tojás
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál tejföl

a tetejére:
3 evőkanál tejföl
3 dkg vaj
vaníliás porcukor


A rostőrleményt a vízben elvegyítjük, pár percre félretesszük. A többi hozzávalóval összekeverjük, és jól kidolgozzuk. A tésztát 6 részre osztjuk, olajos kézzel egyenként gömbölyűre formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 1/2 óráig kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Rácsra téve kihűtjük.

A töltelék hozzávalóit alaposan kikeverjük. A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kiszedjük, a helyére töltjük a túrókrémet. A zsemlék kalapját visszahelyezzük, tejföllel vékonyan megkenjük, és 1-1 szelet vajat teszünk rájuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt pirosra sütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.


Felhasznált alapanyagok: www.kenyersutes.hu

Nincsenek megjegyzések: