Hozzávalók
70 dkg csirkeszárny
6 sárgarépa
3 fehérrépa
1 csokor
petrezselyemzöld
1 kisebb karalábé
1 vöröshagyma
1 evőkanál
paradicsompüré
1 teáskanál házi
paprikakrém
só
frissen őrölt bors
10 dkg Mimen
csicseritészta (cérnametélt)
A csirkeszárnyat
megtisztítjuk, megmossuk, majd bő vízben feltesszük főni. Ha felforrt, a habját
leszedjük. Hozzáadjuk a hasábokra vágott sárga- és fehérrépát, valamint a
karalábét. Beletesszük a többi ízesítőt is. Sózzuk, borsozzuk, és lassan
gyöngyözve kb. 1,5 óráig főzzük a levest, amíg a hús meg nem puhul. Végül a
hagymát és a petrezselyemzöldet eltávolítjuk belőle.
Közben a
cérnametéltet forró, sós vízben pár perc alatt kifőzzük. Leszűrjük, leöblítjük
és jól lecsepegtetjük. A levest a tésztával tálaljuk.
Felhasznált alapanyagok: http://www.kenyersutes.hu/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése