Hozzávalók
2 evőkanál Naturbit barnarizs-liszt
2 evőkanál Mimen
tapiókakemenyitő
3 tojás
5 evőkanál eritrit
6 dkg vaj
5 alma
Az almákat
meghámozzuk, félbevágjuk, a magházukat eltávolítjuk. Sütőbe helyezhető, 2 l-es
lábas aljában vastagon elkenjük a vajat. Rászórunk 2 evőkanál eritritet. A
vágott felükkel felfelé beletesszük az almákat, és fedő alatt, takaréklángon
1/2 óráig pároljuk.
A tojásfehérjét a
maradék eritrittel kemény habbá verjük. Belekeverjük a tojások sárgáját, majd
beleforgatjuk az átszitált rizslisztet és a keményítőt. A langyosra hűlt
gyümölcs tetejére öntjük a masszát, és 170 fokra előmelegített sütőben 40
percig sütjük. Vékony pengéjű késsel a piskótát leválasztjuk az edény faláról,
majd a tortát tálra borítjuk. Melegen és hidegen is finom.
Felhasznált alapanyagok: http://www.kenyersutes.hu/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése