2018. március 31., szombat

Gluténmentes bécsi túrós palacsinta

A recept megjelent a Kifőztük magazinban.


Hozzávalók
25 dkg Schar mix It
1 tojás
3 teáskanál cukor
1 csipet só
2,5 dl tej
3 dl szénsavas víz
1 evőkanál olaj

a töltelékhez:
25 dkg túró
10 dkg porcukor
5 dkg puha vaj
2 tojás
1 csipet só
1 citrom reszelt héja

az öntethez:
1 tojás
2 evőkanál porcukor
1 dl tejszín

a szóráshoz:
vaníliás porcukor


A palacsinta hozzávalóit simára keverjük. A felforrósított palacsintasütő gépen 5 óriáspalacsintát sütünk. A töltelékhez a túrót a porcukorral, a vajjal, a citromhéjjal és a tojások sárgájával kikeverjük. 


Óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét, és megtöltjük a palacsintákat. Mindegyiket 4 darabra vágjuk, és félig egymásra csúsztatva kivajazott, szögletes sütőtálba rakjuk. Az öntet hozzávalóit kikeverjük, és a tetejére locsoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések: