2018. március 13., kedd

Zserbó csiga

A recept megjelent a Kifőztük februári számában.


Hozzávalók kb. 16 darabhoz:
18 dkg Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék
2 dkg Szafi Reform eritrit por
1,5 dkg almaecet
1 citrom reszelt héja
1 csipet só


A töltelékhez:
2 evőkanál Szafi Reform  fahéjas szilva-alma lekvár
3 dkg darált mák
4 dkg Szafi Reform eritrirt por
0,5 dl tej
1 citrom reszelt héja
5 dkg darált dió


A kenéshez:
Szafi Reform kókuszolaj




Először a töltelékeket készítjük el. A darált mákot, 2 dkg poreritrittel és a fele citromhéjjal
összekeverjük, felöntjük a tej felével és néhány perc alatt összefőzzük. A diótölteléket is
hasonlóan készítjük el, majd mindkettőt kihűtjük.
2 dl vízben elkeverjük a poreritritet, az almaecetet, a sót és a reszelt citromhéjat.
Hozzáadjuk a lisztkeveréket és jól kidolgozzuk a tésztát. Ezután kb. 3-4 mm vastag
téglalappá nyújtjuk. Hosszában elosztjuk rajta a mák- és a diótölteléket, illetve a lekvárt,
és egyenletesen elkenjük. A tésztát a töltelékekkel párhuzamosan feltekerjük, majd
kb. 1,5 cm-es darabokra szeleteljük. Az így kapott csigák mindegyikében megtalálható
mindhárom töltelék. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, kókuszolajjal
lekenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Tálaláskor
tetejét poreritrittel megszórhatjuk.



Nincsenek megjegyzések: