Hozzávalók
28 dkg Szafi Free
hajdinás nokedli és házi tészta lisztkeverék
1,6 dl víz
1 kávéskanál só
A
hozzávalókat sima tésztává gyúrjuk.
Néhány percig pihentetjük, majd vékonyra nyújtjuk
– szükség esetén vékonyan lisztezhetjük a lisztkeverékkel.
A bordázott
sodrófával vékony csíkokat vágunk belőle, mindet a tésztaszárító állványra
akasztjuk.
A tésztából tetszés szerint a recés tésztavágó hengerrel szabhatunk
négyzeteket is, amelyeket masni alakúra formázunk.
A
kész tésztát frissen is kifőzhetjük 1–2 perc alatt forró, sós vízben, majd
leszűrjük és jól leöblítjük.
1–2
nap alatt meg is száríthatjuk, ezt követően szellős helyen, papírdobozban
tároljuk. Fogyasztás előtt a száraz tésztát 7–8 percig főzzük, ezután
tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése