Hozzávalók
15
dkg mandulaliszt
15
dkg porcukor
11
dkg tojásfehérje (kb. 4 tojásé)
15
dkg finom szemcséjű kristálycukor
38
ml víz
ételfesték
a
krémhez:
1
dl habtejszín
10
dkg étcsokoládé
2
dkg vaj
4
dkg porcukor
A
tojásfehérjét lefedjük, és sütés előtt néhány napig hűtőben pihentetjük.
A
mandulalisztet és a porcukrot átszitáljuk, és 5,5 dkg tojásfehérjével jól
összekeverjük. A kristálycukrot a vízzel felforraljuk, majd 118 fokosra
melegítjük. Közben a maradék tojásfehérjét félkemény habbá verjük. Vékony
sugárban belecsorgatjuk a cukorszirupot, és tovább habosítjuk. Habverővel addig
keverjük, amíg teljesen ki nem hűl. Végül csipetnyi ételfestékkel színezzük.
A
tojáshab 1/3-át a mandulás keverékhez vegyítjük. A többi habot is hozzáadva
addig keverjük-simítjuk, amíg a spatuláról vastagon, szalagszerűen folyik le a
massza. Sima csövű habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre kb. 3
cm átmérőjű korongokat nyomunk belőle. A tepsit a munkapulthoz ütögetjük, hogy
a tészta kicsit terüljön. Kb. 1/2 óráig szoba‑hőmérsékleten hagyjuk pihenni,
amíg a teteje bőrösödni nem kezd. 155 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben
12 perc alatt megsütjük, közben a sütőajtót fakanállal kitámasztjuk. A kész
korongokat pár perc múlva óvatosan leválasztjuk a sütőpapírról.
A
krémhez a tejszínt a vajjal és a porcukorral felforraljuk, beleforgatjuk az
apróra vágott csokoládét, és addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad, ezután
kihűtjük. A masszát kihabosítjuk, habzsákba szedjük, és megtöltjük a
macaronokat. 1 éjszakát hűtőben tároljuk, majd tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése