2019. augusztus 4., vasárnap

Madeline

A recept megjelent a Kifőztük júliusi számában.



Hozzávalók kb. 20 db-hoz
a tésztához:
10 dkg Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú paleo kenyér- és péksütemény lisztkeverék
8 dkg Szafi Reform eritritpor
2 dkg Szafi Reform zsírszegény holland kakaópor
1 csipet só
4 tojás
2 dkg Szafi Reform kókuszolaj
2 dkg citromlé
6 dkg víz

az öntethez:
15 dkg magozott meggy
2 dkg Szafi Reform eritrit
1 csipet Szafi Reform paleo őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál Szafi Reform tápiókakeményítő

a tálaláshoz:
1 dl Cocomas kókuszkrém
1/2 csomag habfixáló (5 g)
Szafi Reform eritritpor


A tojást a vízzel, a folyékony kókuszolajjal, a citromlével, az eritritporral és a sóval kihabosítjuk. Egyszerre hozzáadjuk a lisztkeveréket és a kakaóport, majd kézi habverővel sima tésztává keverjük. Habzsákba szedjük, és madeleine-sütő tepsi mélyedéseibe adagoljuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.


Az öntethez a meggyet a fahéjjal és a citromhéjjal felforraljuk, belekeverjük az eritritet. A tápiókakeményítőt kevés vízben elvegyítjük, besűrítjük vele a szószt, végül botmixerrel pürésítjük.
A kókuszkrémet ertitritporral és a habfixálóval kemény habbá verjük.


A madeleine-t a gyümölcsös öntettel és a habzsákból adagolt krémrózsákkal körítve tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések: