Hozzávalók kb.
20 db-hoz
a tésztához:
10 dkg Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú paleo kenyér- és péksütemény
lisztkeverék
8 dkg Szafi Reform eritritpor
2 dkg Szafi Reform zsírszegény holland kakaópor
1 csipet só
4 tojás
2 dkg Szafi Reform kókuszolaj
2 dkg citromlé
6 dkg víz
az öntethez:
15 dkg magozott meggy
2 dkg Szafi Reform eritrit
1 csipet Szafi Reform paleo őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál Szafi Reform tápiókakeményítő
a tálaláshoz:
1 dl Cocomas kókuszkrém
1/2 csomag habfixáló (5 g)
Szafi Reform
eritritpor
A tojást a vízzel, a folyékony
kókuszolajjal, a citromlével, az eritritporral és a sóval kihabosítjuk.
Egyszerre hozzáadjuk a lisztkeveréket és a kakaóport, majd kézi habverővel sima
tésztává keverjük. Habzsákba szedjük, és madeleine-sütő tepsi mélyedéseibe
adagoljuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Az öntethez a meggyet a fahéjjal és a
citromhéjjal felforraljuk, belekeverjük az eritritet. A tápiókakeményítőt kevés
vízben elvegyítjük, besűrítjük vele a szószt, végül botmixerrel pürésítjük.
A kókuszkrémet ertitritporral és a
habfixálóval kemény habbá verjük.
A
madeleine-t a gyümölcsös öntettel és a habzsákból adagolt krémrózsákkal körítve
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése