Hozzávalók kb. 30 db-hoz
13,5 dkg Szafi Free ropogós kérgű
hajdinás házikenyér lisztkeverék + kevés a formázáshoz
1 csapott evőkanál Szafi Free
sörélesztőpehely
1,65 dl langyos víz
1,5 dkg almaecet
1 csapott kávéskanál só
10 virsli
a tetejére:
1 evőkanál Szafi Free ketchup
1 teáskanál szezámmag
A vízhez adjuk az almaecetet és a sót,
majd a lisztkeveréket és a sörélesztőpelyhet. A tésztát alaposan összekeverjük,
lisztkeverékkel szórt munkalapon vékonyra nyújtjuk. Kb. 12 cm hosszú, 1,5 cm
széles csíkokra vágjuk, mindegyikbe 1/3 virslit tekerünk.
A rolókat
sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket megkenjük a kevés vízzel
hígított ketchuppal és megszórjuk a szezámmaggal. 200 fokra előmelegített
sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése