27 dkg Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék + egy kevés a formázáshoz
1 evőkanál Szafi Free sörélesztő pehely
330 ml langyos víz
30 gr almaecet
1,5 kávéskanál só
A kenéshez:
kókuszolaj
A vízben elkeverjük a sót és az almaecetet. Hozzáadjuk a lisztkeveréket és a sörélesztőpelyhet. Jól összekeverjük a tésztát, majd lisztkeverékkel szórt munkalapon átgyúrjuk, és gömbölyítjük, majd hosszúkásra formázzuk a tésztát. Szögletes kenyérsütő formába helyezzük, a tetejét kókuszolajjal lekenjük, és éles késsel néhány helyen bevágjuk.
A felfűtött kemencében kb. 40 perc alatt megsütjük a kenyeret. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, és csak utána szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése