Hozzávalók 30×10 cm-es sütőformához
a világos tésztához:
28 dkg Szafi Free világos puha kenyér
lisztkeverék
5 dkg Szafi Reform eritrit
4 dkg Burg almaecet
1 csipet só
3,4 dl langyos víz
a sötét tésztához:
13 dkg Szafi Free ropogós kérgű
hajdinás házikenyér lisztkeverék
3 dkg Szafi Reform eritrit
1 evőkanál Szafi Reform holland
kakaópor
1,5 dkg Burg almaecet
1 csipet só
16 dkg langyos víz
a világosbarna tésztához:
13 dkg Szafi Free ropogós kérgű
hajdinás házikenyér lisztkeverék
3 dkg Szafi Reform eritrit
1 púpozott teáskanál Szafi Reform
instant kávé
1,5 dkg Burg almaecet
1 csipet só
16 dkg langyos víz
a formázáshoz:
kevés Szafi Free világos puha kenyér
lisztkeverék
a kenéshez:
Szafi Reform kókuszolaj
A háromféle tésztát külön-külön készítjük
el. Mindegyik esetlen a langyos vízben elkeverjük az eritritet, a sót és az
almaecetet – a világosbarna tésztánál a kávét is –, majd hozzáadjuk a
lisztkeveréket – a sötét tésztához a kakaót is –, és alaposan összekeverjük a
tésztát.
A kakaóst 10-12 részre osztjuk, mindegyiket a sütőforma hosszának
megfelelő rúddá sodorjuk. A világos és a világosbarna tésztát a forma hosszának
megfelelő szélességű, vékony téglalapokká nyújtjuk, és a világos lapra
helyezzük a világosbarnát. A szélére teszünk 1 kakaós rudat, a tésztába
tekerjük, majd elvágjuk mellette a tésztát, tehát olyan rudat kapunk, ami
kakaós, világosbarna és világos rétegből áll.
A leírtak szerint addig
folytatjuk a rudak készítését, amíg az összes tészta el nem fogy. A
sütőformában egymás mellé és egymás tetejére rakosgatjuk a rudakat. A kalács
tetejét kókuszolajjal lekenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 70 perc
alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése