2019. november 3., vasárnap

Mákos csiga

A recept megjelent a Kifőztük októberi számában.



Hozzávalók kb. 12 db-hoz
a tésztához:
14 dkg Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék+ kevés a formázáshoz
2 dkg Szafi Reform eritrit
1,75 dl víz
2 dkg almaecet
1 csipet só

a töltelékhez:
5 dkg darált mák
3 dkg Szafi Reform eritrit
1 citrom reszelt héja
1 dl növényi tej vagy víz

a kenéshez:
Szafi Reform kókuszolaj


A töltelékhez a mákot a tejben pár percig főzzük. A tűzről levéve belekeverjük az eritritet és a citromhéjat, majd hagyjuk kihűlni.


A tésztához a vízben oldódásig keverjük az eritritet és a sót, hozzáadjuk az almaecetet, a lisztkeveréket, és alaposan összekeverjük a tésztát. 


Lisztkeverékkel szórt munkalapon átgyúrjuk, gömbölyítjük, majd vékony téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. Éles késsel háromszög alakú szeletekre vágjuk, mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 


A tetejüket kókuszolajjal lekenjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.


Rácsra téve hagyjuk kihűlni.


Nincsenek megjegyzések: