2010. március 10., szerda

Kakaós kalács

Hozzávalók (kis adag):


30 dkg Schar Mix B és Beiker

5 dkg porcukor

2 dkg élesztő

2 dl tej

2 tojás sárgája

5 dkg margarin

egy csipet só

1 csomag vaníliás cukor

2 dkg kakaópor

Az élesztőt édes tejben megkelesztem. Habosra keverem a puha margarint a többi cukorral, a tojássárgákkal, vaníliás cukorral, majd hozzáadom a megfuttatott élesztőt meg a lisztet. Annyi langyos tejjel dagasztom be, hogy lágy kelt tésztát kapjak. A tésztát elfelezzem, egyik felébe beledolgozom a kakaóport és 1-2 ek tejet. Kizsírozott formába felváltva teszek a két tésztából, és 50 fokos sütőben megkelesztem. Majd 170 fokon kb. fél óra alatt, tűpróbáig sütöm.

Nincsenek megjegyzések: