2010. március 11., csütörtök

Zserbó szelet

Hozzávalók:


35 dkg Mester süteményliszt
1 egész tojás
5 dkg cukor
20 dkg margarin/zsír
1 dl tej
1 dkg élesztő
Csipetnyi sütőpor

A töltelékhez:

12 dkg darált dió
12 dkg porcukor
20 dkg sárgabaracklekvár

Csokimáz:

10 dkg cukor
3 dkg kakaó
3 dkg vaj
Az élesztőt langyos tejben 1 kk. cukorral felfuttatom. A süteménylisztet a zsiradékkal elmorzsolom, hozzáadom a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a sütőport, és jól összedolgozom. A tésztát három egyenlő részre osztom, kb. 25x35 cm méretű tepsi nagyságára nyújtom. Az alsó lapot megkenem lekvárral és meghintem a darált dió és a porcukor keverékének felével. Ráhelyezem a másik lapot és azt is ugyan így töltöm. A harmadik lappal betakarom úgy, hogy fedje a széleket is. Egy óráig kelesztem, tetejét villával megszurkálom, 180 fokon kb. fél óráig egyenletes világos pirosra sütöm. A kihűlt tésztát csokimázzal vonom be, apró hosszúkás szeletekre vágva tálalom.

Nincsenek megjegyzések: