2014. november 1., szombat

Kakaós kuglóf

A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában. Az újság ingyenesen letölthető.


Hozzávalók:
30 dkg Schar MixB

5 dkg porcukor

2 dkg élesztő

2 dl tej

2 tojás sárgája

5 dkg vaj

egy csipet só

1 csomag vaníliás cukor

2 dkg kakaópor
A tejet meglangyosítjuk, 2 evőkanálnyi tejet félreteszünk. A tejbe belekeverünk egy kávéskanál cukrot és az élesztőt. A puha vajat a többi cukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, pici sót és az élesztős tejet is, és jól kikeverjük. A tésztát elfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és a maradék 2 evőkanál tejet.


Kivajazott kuglófsütő formába evőkanállal felváltva teszünk a világos és a kakaós tésztából. Letakarva szobahőmérsékleten fél óráig kelesztjük. Előmelegített 180 fokos sütőben 35 percig (tűpróbáig) sütjük. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések: