A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában.
Hozzávalók:
15
dkg Nutri Free Mix per Pane
10 dkg tápióka keményítő
1
evőkanál burgonyapehely
1
teáskanál psyllium rost (útifűmaghéj)
1 dl
tej
1,5
dl víz
1
kávéskanál só
1
kávéskanál cukor
1
dkg friss élesztő
1
evőkanál olaj
az
előfőzéshez:
1
teáskanál szódabikarbóna
1
teáskanál só
A tejet és a vizet meglangyosítjuk. A
psyllium rostot a folyadékban alaposan elkeverjük, félretesszük. A gluténmentes
lisztkeveréket, a burgonyapelyhet, az összemorzsolt élesztőt, a sót, a cukrot
és az olajat keverőtálba tesszük. Felöntjük az időközben zselés állagúvá vált
folyadékkal, és alaposan kidagasztjuk a masszát. A tésztát 6 részre osztjuk,
mindet egyesével finoman átgyúrjuk, hosszúkás alakúra formázzuk. Letakarva fél
óráig kelesztjük.
Nagy fazékban a sóval és a szódabikarbónával vizet forralunk. A bagetteket
egyesével óvatosan a forró vízbe tesszük, és mindkét oldalukat fél-fél percig
előfőzzük. Szűrőkanállal óvatosan kiemeljük, lecsepegtetjük. Bagettsütő rácsra
tesszük, a tetejüket éles késsel néhány helyen bevágjuk. 200 fokra
előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése