2014. december 21., vasárnap

Bajor bagett


A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában.

Hozzávalók:
15 dkg Nutri Free Mix per Pane
10 dkg tápióka keményítő
1 evőkanál burgonyapehely
1 teáskanál psyllium rost (útifűmaghéj)
1 dl tej
1,5 dl víz
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
1 dkg friss élesztő
1 evőkanál olaj
az előfőzéshez:
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só



A tejet és a vizet meglangyosítjuk. A psyllium rostot a folyadékban alaposan elkeverjük, félretesszük. A gluténmentes lisztkeveréket, a burgonyapelyhet, az összemorzsolt élesztőt, a sót, a cukrot és az olajat keverőtálba tesszük. Felöntjük az időközben zselés állagúvá vált folyadékkal, és alaposan kidagasztjuk a masszát. A tésztát 6 részre osztjuk, mindet egyesével finoman átgyúrjuk, hosszúkás alakúra formázzuk. Letakarva fél óráig kelesztjük.

Nagy fazékban a sóval és a szódabikarbónával vizet forralunk. A bagetteket egyesével óvatosan a forró vízbe tesszük, és mindkét oldalukat fél-fél percig előfőzzük. Szűrőkanállal óvatosan kiemeljük, lecsepegtetjük. Bagettsütő rácsra tesszük, a tetejüket éles késsel néhány helyen bevágjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük.


Nincsenek megjegyzések: