A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában.
Hozzávalók
70 dkg darált pulykahús
2 + 4 tojás
4 evőkanál burgonyapehely
só
őrölt bors
1 evőkanál mustár
1 teáskanál csípőspaprika-krém
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
1 piros húsú paprika
10 dkg füstölt kolbász
15 dkg sajt
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük.
Beletesszük a zúzott fokhagymát, rövid ideig együtt sütjük, majd a darált
húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk a burgonyapehellyel, 2
tojással, a mustárral és a paprikakrémmel. 4 tojást keményre főzünk, majd
megtisztítjuk és karikákra vágjuk.
Egy nagy tepsit kibélelünk alufóliával, olajjal megkenjük, és
egyenletesen szétterítjük rajta a húsmasszát. A tetejét megszórjuk a szálasra
vágott sajttal, beterítjük a tojáskarikákkal, valamint a kolbász- és
paprikakockákkal.
A fasírtot a fólia segítségével szorosan feltekerjük, 200 fokos
sütőben 1 órát sütjük, majd a fóliát kibontva megpirítjuk a tetejét.
Szeletekre vágva tálaljuk. Hidegen és melegen is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése