2014. december 21., vasárnap

Fasírt tekercs


A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában.

Hozzávalók
70 dkg darált pulykahús
2 + 4 tojás
4 evőkanál burgonyapehely
őrölt bors
1 evőkanál mustár
1 teáskanál csípőspaprika-krém
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
1 piros húsú paprika
10 dkg füstölt kolbász
15 dkg sajt

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. Beletesszük a zúzott fokhagymát, rövid ideig együtt sütjük, majd a darált húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk a burgonyapehellyel, 2 tojással, a mustárral és a paprikakrémmel. 4 tojást keményre főzünk, majd megtisztítjuk és karikákra vágjuk.
Egy nagy tepsit kibélelünk alufóliával, olajjal megkenjük, és egyenletesen szétterítjük rajta a húsmasszát. A tetejét megszórjuk a szálasra vágott sajttal, beterítjük a tojáskarikákkal, valamint a kolbász- és paprikakockákkal.
A fasírtot a fólia segítségével szorosan feltekerjük, 200 fokos sütőben 1 órát sütjük, majd a fóliát kibontva megpirítjuk a tetejét.

Szeletekre vágva tálaljuk. Hidegen és melegen is finom.

Nincsenek megjegyzések: