2015. május 6., szerda

Gyümölcsrizs

A recept megjelent a Kifőztük májusi számában.


Hozzávalók 6 pohárhoz
25 dkg kerek szemű rizs
5 dl tej
5 dkg cukor
2 dl habtejszín
30 dkg vegyes erdei gyümölcs
2 evőkanál méz
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1 csipet fahéj
1 teáskanál keményítő
a tetejére:
tejszínhab

A rizst annyi vízben kezdjük főzni, amennyi 1 ujjnyira ellepi. Ha a vizet magába szívta, felöntjük a forró tejjel, és takaréklángon addig rotyogtatjuk, amíg a tejet is magába nem szívja. A végén belekeverjük a cukrot, majd kihűtjük. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan a rizshez forgatjuk.
A gyümölcsöt a mézzel, a fahéjjal, a citromlével és -héjjal ízesítve felforraljuk. A keményítőt kevés vízzel simára keverjük, és besűrítjük vele a gyümölcsmártást.

A tejberizst a gyümölcsszósszal rétegezve, kevés tejszínhabbal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések: