Hozzávalók 6 pohárhoz
25 dkg kerek szemű rizs
5 dl tej
5 dkg cukor
2 dl habtejszín
30 dkg vegyes erdei gyümölcs
2 evőkanál méz
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1 csipet fahéj
1 teáskanál keményítő
a tetejére:
tejszínhab
A rizst annyi vízben kezdjük
főzni, amennyi 1 ujjnyira ellepi. Ha a vizet magába szívta, felöntjük a forró
tejjel, és takaréklángon addig rotyogtatjuk, amíg a tejet is magába nem szívja.
A végén belekeverjük a cukrot, majd kihűtjük. A tejszínt habbá verjük, és
óvatosan a rizshez forgatjuk.
A gyümölcsöt a mézzel, a
fahéjjal, a citromlével és -héjjal ízesítve felforraljuk. A keményítőt kevés
vízzel simára keverjük, és besűrítjük vele a gyümölcsmártást.
A tejberizst a gyümölcsszósszal
rétegezve, kevés tejszínhabbal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése