2015. május 6., szerda

Mandulás linzer

A recept megjelent a Kifőztük májusi számában.


Hozzávalók
15 dkg mandulaliszt
35 dkg Mester süteményliszt
15 dkg porcukor
15 dkg vaj
2 tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál tejföl
a töltéshez:
20 dkg házi baracklekvár
a tálaláshoz:
porcukor

A tészta hozzávalóit tálba mérjük és összegyúrjuk. 1 órára hűtőbe tesszük. 3 mm vastagra nyújtjuk, 4 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk, és minden második közepét is kilyukasztjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.

1-1 sima és lyukas közepű linzert baracklekvárral összeragasztunk. Porcukorral meghintve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: