Limara epres-mascarponés csigáját készítettem el gluténmentesen. Az eredeti recept itt található. Pici adagot csináltam, mindössze 4 darab készült próbaképpen.
Hozzávalók a tésztához:
12 dkg Alfa-Mix
3 dkg tápióka keményítő
1 kávéskanál psyllium
csipet só
1 csapott evőkanál cukor
1 tojás sárgája
1 dl langyos tej
2 dkg olvasztott vaj
1 dkg élesztő
A töltelékhez:
15 dkg eper
5 dkg mascarpone
1 evőkanál porcukor
Mellé vagy a tetejére:
5 dkg mascarpone
1 evőkanál görög joghurt
1 evőkanál porcukor
pár csepp citromlé
reszelt citromhéj
A tészta hozzávalóit keverőtálba mérjük, összekeverjük, majd jól kidagasztjuk.
Az epret megszórjuk a porcukorral, és villával összetörjük.
A tésztát fél cm vékony, négyzet alakú lappá nyújtjuk. Megkenjük a mascarponéval, és elosztjuk a tetején az epret. Felcsavarjuk és négy részre vágjuk. Olajjal kikent szögletes sütőedénybe tesszük.
35 percig kelesztjük. Majd 180 fokra előmelegített gőzös sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A maradék mascarponét a görög joghurttal, porcukorral és kevés citromlével habosra keverjük. Az epres csigák mellé tálaljuk, vagy a tetejére tesszük, citromhéjat reszelünk rá, és eperszemekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése