2015. június 1., hétfő

Túrókrém eperrel

A recept megjelent a Kifőztük júniusi számában.


Hozzávalók 6 adaghoz
3 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
20 dkg porcukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
25 dkg túró
1 dl tej
6 zselatinlap
a gyümölcsös réteghez:
30 dkg eper
2 evőkanál méz
1 teáskanál keményítő

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét a porcukorral és a vaníliakivonattal kikeverjük. A túrót szitán áttörjük, és elvegyítjük a tejjel. A zselatinlapokat 5 percre vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és 4 evőkanál vízben felmelegítjük. A mascarponés és a túrós krémet összedolgozzuk, hozzáadjuk a felolvasztott zselatint, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémet 6 kehelyben elosztjuk.

Az eperszemeket a mézzel összeforraljuk. A keményítőt kevés hideg vízzel kikeverjük, a gyümölcshöz adjuk, és forráspontig melegítjük. A szószt a krém tetején elosztjuk, a desszertet behűtve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: