Hozzávalók 6 adaghoz
3 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
20 dkg porcukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
25 dkg túró
1 dl tej
6 zselatinlap
a gyümölcsös réteghez:
30 dkg eper
2 evőkanál méz
1 teáskanál keményítő
A krémhez a tejszínt kemény
habbá verjük. A mascarponét a porcukorral és a vaníliakivonattal kikeverjük. A
túrót szitán áttörjük, és elvegyítjük a tejjel. A zselatinlapokat 5 percre
vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és 4 evőkanál vízben felmelegítjük. A
mascarponés és a túrós krémet összedolgozzuk, hozzáadjuk a felolvasztott
zselatint, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémet 6 kehelyben elosztjuk.
Az eperszemeket a mézzel
összeforraljuk. A keményítőt kevés hideg vízzel kikeverjük, a gyümölcshöz
adjuk, és forráspontig melegítjük. A szószt a krém tetején elosztjuk, a
desszertet behűtve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése