2015. június 1., hétfő

Gluténmentes túrós rétes

A recept megjelent a Kifőztük júniusi számában.


Hozzávalók 12 db-hoz
12 rizslap
25 dkg túró
1 evőkanál tejföl
1 tojás
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál rizsdara
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál olaj
a tálaláshoz:
porcukor


A rizslapokat nedves konyharuha közé tesszük pár percre, amíg a lapok felpuhulnak. Az áttört túrót a tojással, a tejföllel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a rizsdarával kikeverjük. A rizslapot olajjal megkenjük, a közepére rakunk egy evőkanál tölteléket. A széleit behajtjuk, majd a rétest felcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejét olajjal lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: