Hozzávalók kb. 40 db-hoz, kb.
20 x 30 cm-es tepsihez
15 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
4 tojás
8 dkg Mester süteményliszt
továbbá:
5 dkg vaj
5 dkg natúr sajtkrém
5 dkg porcukor
nyalókapálca
a bevonathoz:
15 dkg étcsokoládé
transzferfólia
Az étcsokoládét megolvasztjuk.
A tojásfehérjét habbá verjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük,
hozzáadjuk a langyosra hűtött csokoládét, majd a tojások sárgáját is alaposan
beledolgozzuk. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, a tetejére szitáljuk a lisztkeveréket,
és belevegyítjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben
20 perc alatt megsütjük. A kihűlt tésztát összemorzsoljuk.
A vajat a sajtkrémmel és a
porcukorral kikeverjük, majd alaposan összedolgozzuk a tésztával. 1 órára hűtőbe
tesszük, majd kb. 3 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle. A golyókat is hűtjük
újabb 1 óráig. Közben a bevonathoz az étcsokoládét megolvasztjuk. A
nyalókapálcák végét belemártjuk, és a golyókat a pálcákra szúrjuk. Dermedésig
hűtőbe tesszük. A sütinyalókákat az olvasztott csokoládéban megmártjuk,
lecsepegtetjük, majd a transzferfóliára állítjuk, amíg megszilárdul a bevonat.
Hűtve tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése