A tálaláshoz a tortatálat a Gabroni biztosította.
Hozzávalók 18 cm-es, 8 szeletes
tortához:
3 tojás
2 evőkanál cukor
4 dkg olvasztott vaj
5 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
2 evőkanál rizsliszt
1 evőkanál étkezési keményítő
5 dkg reszelt étcsokoládé
1 kávéskanál sütőpor
a krémhez:
15 dkg áfonya
2 dl tej
8 dkg cukor
1/2 csomag vaníliás pudingpor
(20 g)
1,5 dl habtejszín
1 csomag zselatinfix (20 g)
a tetejére:
10 dkg fehér csokoládé
1 dl habtejszín
a díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé
áfonya
csokoládépasztilla
csíkos csokoládérúd
A tojásfehérjét a cukorral
kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a porcukorral és a vajjal kikeverjük,
majd a többi hozzávalóval együtt a habba forgatjuk. A sütőpapírral bélelt
tortaformában, 170 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk
kihűlni.
A pudingport kevés tejjel
simára keverjük. Az áfonyát szitán áttörjük, a maradék tejjel és a cukorral
felforraljuk, majd a pudinggal besűrítjük. A tejszínt a zselatinfixszel
felverjük, a kihűlt pudingos krémbe forgatjuk. A piskótát 3 lapra vágjuk, és a
tortaformába visszatéve betöltjük a krémmel. Néhány órára hűtőbe tesszük.
A díszítéshez a tejszínt
felforraljuk, felolvasztjuk benne a fehér csokoládét, majd egyenletesen a torta
tetejére öntjük. Az étcsokoládét megolvasztjuk, sütőpapíron vékonyan elkenjük.
Ha dermedni kezd, éles késsel 3 x 10 cm-es lapokra vágjuk. A tortakarimát
eltávolítjuk, a torta oldalát csokoládélapokkal kirakjuk. A tetejét áfonyával, csokoládérúddal
és -pasztillával díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése