2015. augusztus 9., vasárnap

Fatörzs kifli

A recept megjelent a Kifőztük augusztusi számában.


Hozzávalók 3 db-hoz:
25 dkg Schar mixB
1 teáskanál útifűmaghéj-őrlemény
4 dkg olvasztott vaj
1 dkg friss élesztő
3 dkg porcukor
1 tojás
1,5 dl + 1-2 evőkanálnyi langyos tej
2 teáskanál kakaópor
1 csipet só

A hozzávalókat – a kakaópor kivételével – összekeverjük, majd jól kidagasztjuk. A tésztát 2 részre osztjuk. Az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport és kevés tejet, hogy olyan állagú legyen, mint a világos tészta. A világos és a kakaós tésztát is 3-3 részre osztjuk, mindegyiket oválisra nyújtjuk. Egymásra teszünk 1-1 világos és kakaós lapot, majd együtt feltekerjük, és bagettsütő rácsra helyezzük. Konyharuhával letakarva 1/2 órát kelesztjük. A tetejüket olajjal lekenjük, pengével bevagdossuk. 180 fokos, gőzös sütőben 20 perc alatt megsütjük.




Nincsenek megjegyzések: