2015. augusztus 23., vasárnap

Toscatarta - svéd mandulatorta

Tegnap este láttam a TV-ben Rachel Allen receptjét, gyorsan el is készítettem gluténmentesen.


Hozzávalók:
3 tojás
15 dkg cukor
15 dkg Mester süteményliszt
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál vanília kivonat
3 evőkanál tej
7,5 dkg vaj

A tetejére:
5 dkg vaj
10 dkg szeletelt mandula
5 dkg cukor
2 teáskanál rizsliszt
3 evőkanál tej
1 teáskanál vanília kivonat


A vajat megolvasztjuk. A tojásokat a cukorral kb. 5 perc alatt habosra verjük robotgéppel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az olvasztott vajat is, és fakanállal óvatosan összekeverjük. Vajjal kikent, 23 cm-es kapcsos tortaformába töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Közben a maradék vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, mandulát, vanília kivonatot. Rászórjuk a rizslisztet, elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet is, és kb. 1 percig főzzük, hogy kicsit besűrűsödjön. A mandulás keveréket langyosra hűtjük.

A még forró torta tetején egyenletesen elosztjuk a mandulás keveréket, és még 15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg a mandulaszemek szépen megpirulnak. A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd eltávolítjuk a tortakarinát, és már szeletelhetjük is.



Nincsenek megjegyzések: