2015. augusztus 21., péntek

Pizza sütőkövön sütve

A sütőkövet az Igazipizza biztosította.


Hozzávalók:
10 dkg Nutri free mix per Pane
5 dkg tápióka keményítő
1 evőkanál burgonyapehely
1 dkg élesző
1 evőkanál olaj
1,5 dl langyos víz
1 kávéskanál só


A tetejére, ízlés szerint:
Hámozott, darabolt paradicsom konzerv
mozzarella
sonkacsíkok
só, bors, oregano, bazsalikom


A hozzávalókat tálba mérjük, összekeverjük, majd jól kidagasztjuk. Óvatosan átgyúrjuk, majd kézzel kb. fél cm vékony kör alakra lapogatjuk a tésztát, a szélén kicsit vastagabbra hagyva. Szobahőmérsékleten 30 percig kelesztjük.


Közben a sütőt a sütőkővel együtt 250 fokra előmelegítjük, és 15 percig így hagyjuk, hogy a kő is jól átforrósodjon. A megkelt tésztát a lisztezett sütőlapátra csúsztajuk (használhatunk segítségnek sütőpapírt a tészta áthelyezéséhez). A pizzára tesszük a tetszőleges feltéteket. Majd a lapátról óvatosan a sütőkőre csúsztatjuk a pizzát. Kb. 10 perc alatt megsütjük. A lapát segítségével könnyen ki tudjuk venni a sütőből.


Nincsenek megjegyzések: