Hozzávalók
75-80 dkg-os cipóhoz:
35 dkg Nutri Free mix per Pane + kevés a szóráshoz
5 dkg
tápiókakeményítő
1
púpozott teáskanál útifűmaghéj-őrlemény
2 dl víz
2 dl
langyos kefir
1
evőkanál burgonyapehely
2
evőkanál olaj
1 csipet
cukor
2
kávéskanál só
1,5 dkg
friss élesztő
a
tetejére:
len-,
szezám-, napraforgómag
Az
útifűmaghéj-őrleményt a vízben elkeverjük, félretesszük, amíg zselés állagúvá
nem válik. A többi hozzávalót tálba mérjük, összekeverjük, majd az
útifűmaghéjat is hozzáadva jól kidagasztjuk. Végül kézzel óvatosan átgyúrjuk,
és gömbölyűre formázzuk. Kerek tálba konyharuhát terítünk, a lisztkeverékkel
vékonyan megszórjuk, és fejjel lefelé beletesszük a tésztát. Konyharuhával
letakarva 1 órát kelesztjük.
Közben a
sütőt a vaslábassal együtt 230 fokra előmelegítjük. A megkelt tésztát
sütőpapírra fordítjuk, a papír sarkait összefogva a forró vaslábasba emeljük. A
tetejét pengével bevágjuk, vízzel lespricceljük, a magkeverékkel megszórjuk.
Fedő alatt 35 perc alatt megsütjük.
3 megjegyzés:
Szia! Megkérdezhetem, hogy mekkora(átmérőjű és magasságú) az a vaslábos amiben ezeket a csodákat készíted? Gyönyörűek! Készítenék én is csak félek nagy lesz a lábosom. :)
Szia Kati! Ne haragudj, hogy nem válaszoltam, nem hozott értesítést, hogy megjegyzés érkezett, csak véletlenül vettem észre. Szóval, ha még aktuális, nem baj, ha nagyobb a vaslábas, mint a kenyér, az enyém is elég nagy, nem ér el a széléig a kenyér. Bea
Megjegyzés küldése