Hozzávalók
kb. 20 x 24 cm-es sütőedényhez
60 dkg
lazacfilé
1/2
citrom leve
1
kávéskanál morzsolt bazsalikom
só
őrölt
bors
Cayenne-bors
1
evőkanál olaj
a körethez:
80 dkg
burgonya
5 dkg vaj
2 dl
tejszín
1 dl tej
1 gerezd
fokhagyma
só
őrölt
bors
a
mártáshoz:
2 dl
tejszín
1/2
citrom reszelt héja
1
kávéskanál citromlé
só
1
evőkanál apróra vágott snidling
a
tálaláshoz:
néhány
cikk lime
A
körethez a burgonyát megtisztítjuk, hajszálvékony szeletekre vágjuk. A
sütőedényt a fokhagymával bedörzsöljük, vajjal kikenjük. A burgonyakarikákból
az aljára egymást félig fedve lerakunk egy réteget, sózzuk, borsozzuk. Így
folytatjuk a rétegezést, amíg az összes burgonya az edénybe nem kerül. A tejet
a tejszínnel összekeverjük, és a burgonyára öntjük. Az apróra vágott vajat
elosztjuk a tetején. 200 fokra előmelegített sütőben, letakarva 40 percig, majd
fedő nélkül még 20 percig sütjük.
A
mártáshoz a tejszínt a citromhéjjal, a citromlével, a sóval összeforraljuk, és
rövid ideig főzzük, amíg a tejszín kezd besűrűsödni. Az apróra vágott
snidlinget csak tálalás előtt, frissen keverjük bele.
A
lazacfilét 4 egyforma szeletre vágjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, és
meglocsoljuk kevés citromlével. Grillserpenyőben, kevés olajon pár perc alatt
megsütjük.
A lazacot
a burgonyával és a snidlinges mártással körítve, lime-mal díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése