2015. december 23., szerda

Gluténmentes 'pilóta' keksz


Hozzávalók kb. 50 db-hoz
45 dkg Nutri Free mix per Dolci
35 dkg vaj/margarin
20 dkg porcukor
15 dkg darált dió
1/2 citrom leve és héja
2 tojássárgája
kevés rum
1 evőkanál kakaó

a krémhez:
20 dkg cukor
1/2 dl tej
2,5 dkg kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj


A tészta hozzávalóit - a kakaópor kivételével - összegyúrjuk. A tésztát elfelezzük, és az egyik felébe beledolgozunk egy evőkanál kakaóport. Hideg helyen 1 órát pihentetjük. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, sütipecséttel mintázzuk, 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt világos színűre sütjük.
A krémhez összeolvasztjuk a hozzávalókat. Langyosra hűtjük, majd összeragasztunk vele egy barna és egy világos korongot.

Nincsenek megjegyzések: