2015. december 22., kedd

Karácsonyi menüajánló - mézes-balzsamecetes sütőtök krémleves

A recept megjelent a Kifőztük decemberi számában.


Hozzávalók
1 kisebb kanadai sütőtök
2 dl tejszín
2 teáskanál méz
1 teáskanál só
3 teáskanál balzsamecet
őrölt bors
őrölt gyömbér
a tálaláshoz:
pirított tökmag


A sütőtököt megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, turmixgépben pépesítjük. Felöntjük a tejszínnel, és összeforraljuk. A sütőtök főzővizéből annyit adunk hozzá, hogy a leves megfelelő sűrűségű legyen. Mézzel, balzsamecettel, borssal és gyömbérrel ízesítjük. Tálaláskor pirított tökmagot szórunk a tetejére.


Nincsenek megjegyzések: