2015. december 6., vasárnap

Mogyorógrillázs mogyorókrémmel

Helyes kis gasztroajándék lehet karácsonyra.
A recept megjelent a Kifőztük decemberi számában.


Hozzávalók 30 db-hoz
5 dkg (török) mogyoró
10 dkg cukor
2 dkg étcsokoládé
5 dkg mogyorókrém


A cukrot karamellizáljuk. A tűzről levéve belekeverjük a durvára darált mogyorót. Szilikonos sütőpapírra öntjük, és 2 sütőpapír között 2 mm vékonyra nyújtjuk. A papírt eltávolítva a grillázst még melegen, éles késsel 2 x 2 cm-es négyzetekre vágjuk.
A csokoládét megolvasztjuk. A mogyorólapocskákat kétfelé osztjuk, az egyik részét az olvasztott csokoládéban félig megmártjuk. A mogyorókrémet csillagcsőrös habzsákba szedjük. A sima lapocskákat krémmel megkenjük, majd egy csokoládés lapocskával befedjük.



Nincsenek megjegyzések: