2016. június 13., hétfő

Fehér cipó vaslábasban sütve


Hozzávalók:
25 dkg Glutenno Alba fehér cipó gluténmentes lisztkeverék
1 dkg élesztő
1 csipet cukor
1 kávéskanál só
2 dl víz
1 evőkanál olaj
a formázáshoz:
rizsliszt


A hozzávalókat tálba mérjük, összekeverjük. és jól kidolgozzuk. Rizsliszttel szórt munkalapon finoman átgyúrjuk, és gömbölyűre formázzuk. Fejjel lefelé rizsliszttel szórt kelesztőkosárba helyezzük, és 1 óráig kelesztjük. Közben a sütőt a vaslábossal együtt 230 fokra előmelegítjük. A megkelt tésztát sütőpapírra fordítjuk. Tetejét éles pengével bevágjuk. A sütőpapír segítségével a vaslábosba emeljük. Fedő alatt 30 percig, majd fedő nélkül még 10 percig sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.


Nincsenek megjegyzések: