2016. június 25., szombat

Gyümölcskenyér

A recept megjelent a Kifőztük júniusi számában.


Hozzávalók 2 db 9 × 18 cm-es formához
10 dkg Hadarik Rita gyümölcskenyér lisztkeverék
5 dkg darált mandula
10 dkg porcukor
3 tojás
1 evőkanál olaj
5 dkg apróra vágott étcsokoládé
5 dkg vágott dió
5 dkg aszalt fekete cseresznye
5 dkg kockázott birsalmasajt

a tálaláshoz:
vaníliás porcukor


A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd lazán beleforgatjuk a lisztkeveréket, a darált mandulát és az olajat. Végül óvatosan belekeverjük a diót, az étcsokoládét és a gyümölcsöket. Papírformákba töltjük, és 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.


Felhasznált alapanyagok: http://www.glutenmentessutemeny.hu/


Nincsenek megjegyzések: