A recept megjelent a Kifőztük júniusi számában.
Hozzávalók
kb. 50 db-hoz
30 dkg
Hadarik Rita linzer/pitealap lisztkeverék
15 dkg
vaj
9 dkg
porcukor
2
tojássárgája
a
nyújtáshoz:
rizsliszt
a
tetejére:
2
tojásfehérje
20 dkg
porcukor
pár csepp
citromlé
a
töltéshez:
házi
baracklekvár
A tészta
hozzávalóit gyors mozdulatokkal simára gyúrjuk, majd 4 mm vékonyra nyújtjuk. 3
cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire
sorakoztatjuk. A tojásfehérjét a porcukorral és kevés citromlével nem túl
kemény habbá verjük. Ezt habzsákba szedjük, és a tésztakorongok tetejére kerek
halmokat nyomunk belőle. 170 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt
megsütjük. Ha kihűltek, 2-2 korongot lekvárral összeragasztunk.
Felhasznált alapanyagok:
Fotóháttér:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése