Hozzávalók
20 dkg Naturbit
Alfa-Mix glutén- és búzamentes lisztkeverék
5 dkg Mimen
tápiókakeményítő
1,2 dl langyos tej
1 tojás
3 dkg porcukor
3 dkg olvasztott vaj
1,5 dkg friss élesztő
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
az összeállításhoz:
8 dkg darált mák
5 dkg porcukor
6 dkg olvasztott vaj
a mártáshoz:
1 csomag gluténmentes
vaníliás pudingpor
8 dl tej
3 evőkanál cukor
az öntethez:
50 dkg fagyasztott
meggy
6 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
2 teáskanál Naturbit
kukoricakeményítő
1 kávéskanál őrölt
fahéj
A tészta hozzávalóit
tálba mérjük, összekeverjük, majd jól kidolgozzuk. Az olvasztott
vajba mártott teáskanállal galuskákat szaggatunk belőle, mindegyiket megforgatjuk a vajban, és hőálló tálba sorakoztatjuk. A rétegeket a
porcukorral elkevert mákkal bőven megszórjuk. Letakarva 1/2 órát kelesztjük.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Közben a mártáshoz a
pudingport a cukorral és kevés hideg tejjel elvegyítjük. A többi tejet
felforraljuk, és a pudingport beleöntve, kevergetve besűrítjük.
A meggyet a cukorral, a
citromlével, a citromhéjjal és a fahéjjal felforraljuk. A keményítőt kevés
hideg vízben eldolgozzuk. Folyamatosan kevergetve a forró meggyhez adjuk, újból felforraljuk, és besűrítjük az öntetet.
A mákos aranygaluskát
a vaníliamártással és a meggyöntettel tálaljuk.
Felhasznált alapanyagok: www.kenyersutes.hu
Háttér: http://www.fotohatterek.hu/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése