2016. október 13., csütörtök

Csokoládés sütinyalóka

A recept megjelent a Kifőztük októberi számában.


Hozzávalók kb. 36 db-hoz
15 dkg Naturbit Alfa-Mix glutén- és búzamentes lisztkeverék
7 dkg puha vaj
7 dkg porcukor
1 tojás
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 teáskanál sütőpor
1,5 dl tej

a díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé
1 kávéskanál olaj
néhány szem liofilizált málna
szórócukor

továbbá:
nyalókapálcák


A vajat a porcukorral habosra keverjük. Beletesszük a többi hozzávalót, és jól összedolgozzuk. Habzsákba töltjük a masszát. A sütinyalóka-formát a felső pereméig töltjük a tésztával, majd ráhelyezzük a tetejét. 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük a golyókat.


Az étcsokoládét az olajjal összeolvasztjuk. A nyalókapálcák végé belemártjuk, mindegyikre 1-1 golyót szúrunk, majd rövid időre hűtőbe tesszük. Végül a golyókat a csokoládéba mártjuk, lecsepegtetjük. Megszórjuk szórócukorral vagy a liofilizált málnaszemekkel díszítjük. Tálalásig hűtőben tároljuk.


Felhasznált alapanyagok: http://www.kenyersutes.hu/
Sütinyalóka forma: Cookori



Nincsenek megjegyzések: