A recept megjelent a Kifőztük októberi számában.
Hozzávalók kb. 36
db-hoz
15 dkg Naturbit
Alfa-Mix glutén- és búzamentes lisztkeverék
7 dkg puha vaj
7 dkg porcukor
1 tojás
1 kávéskanál
vaníliakivonat
1 teáskanál sütőpor
1,5 dl tej
a díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé
1 kávéskanál olaj
néhány szem
liofilizált málna
szórócukor
továbbá:
nyalókapálcák
A vajat a porcukorral
habosra keverjük. Beletesszük a többi hozzávalót, és jól összedolgozzuk.
Habzsákba töltjük a masszát. A sütinyalóka-formát a felső pereméig töltjük a
tésztával, majd ráhelyezzük a tetejét. 170 fokra előmelegített sütőben 25-30
perc alatt megsütjük a golyókat.
Az étcsokoládét az
olajjal összeolvasztjuk. A nyalókapálcák végé belemártjuk,
mindegyikre 1-1 golyót szúrunk, majd rövid időre hűtőbe tesszük. Végül a
golyókat a csokoládéba mártjuk, lecsepegtetjük. Megszórjuk szórócukorral vagy a
liofilizált málnaszemekkel díszítjük. Tálalásig hűtőben tároljuk.
Felhasznált alapanyagok: http://www.kenyersutes.hu/
Háttér: http://www.fotohatterek.hu/
Sütinyalóka forma: Cookori
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése