2016. október 24., hétfő

Paradicsomos rakott tészta

A recept megjelent a Kifőztük októberi számában.


Hozzávalók
20 dkg Mimen csicseritészta
50 dkg sertéskaraj
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
4 dl paradicsomlé
10 dkg reszelt sajt
frissen őrölt bors
morzsolt oregánó
aprított bazsalikom


A tésztát sós vízben 10 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük és jól lecsepegtetjük. A húst csíkokra vágjuk, majd kevés olajon sóval, borssal fűszerezve puhára pároljuk. Az apróra vágott vörös- és fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, felöntjük a paradicsomlével. Sóval, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük, majd kb. 15 percig főzzük.
A tésztát a húscsíkokkal és a paradicsommártással hőálló tálba rétegezzük. A tetejét bőven megszórjuk a reszelt sajttal, és az ételt 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.



Felhasznált alapanyag: http://www.kenyersutes.hu/
Háttér: http://www.fotohatterek.hu/


Nincsenek megjegyzések: