Hozzávalók
4 személyre
a
kekszhez:
10 dkg
porcukor
13,5
dkg vaj
1 tojás
a
krémhez:
25 dkg
mascarpone
5 dkg
porcukor
továbbá:
4
evőkanál rum
1
teáskanál cukrozatlan kakaópor
A
lisztkeveréket a porcukorral, a vajjal és a tojással sima tésztává gyúrjuk.
Hűtőben 10 percet pihentetjük, majd kb. 30 egyforma darabra osztjuk. Mindből
golyót formázunk, és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A
tenyerünkkel kissé lelapítjuk, villával csíkokat nyomunk a tetejükre. 170 fokra
előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük.
A
mascarponét a porcukorral kihabosítjuk. A krémet habzsákba szedjük.
Minden
pohár aljába kevés krémet nyomunk, rámorzsolunk 3-4 kekszet, meglocsoljuk
rummal, majd a maradék krémmel díszítjük a desszert tetejét. Végül finoman
megszórjuk kakaóporral.
Háttér: http://www.fotohatterek.hu/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése