2016. október 16., vasárnap

Csokiskeksz pohárkrém

A recept megjelent a Kifőztük októberi számában.


Hozzávalók 4 személyre
a kekszhez:
10 dkg porcukor
13,5 dkg vaj
1 tojás

a krémhez:
25 dkg mascarpone
5 dkg porcukor

továbbá:
4 evőkanál rum
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor


A lisztkeveréket a porcukorral, a vajjal és a tojással sima tésztává gyúrjuk. Hűtőben 10 percet pihentetjük, majd kb. 30 egyforma darabra osztjuk. Mindből golyót formázunk, és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A tenyerünkkel kissé lelapítjuk, villával csíkokat nyomunk a tetejükre. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük.
A mascarponét a porcukorral kihabosítjuk. A krémet habzsákba szedjük.

Minden pohár aljába kevés krémet nyomunk, rámorzsolunk 3-4 kekszet, meglocsoljuk rummal, majd a maradék krémmel díszítjük a desszert tetejét. Végül finoman megszórjuk kakaóporral.


Felhasznált alapanyagok: http://www.kenyersutes.hu/


Nincsenek megjegyzések: