2017. augusztus 2., szerda

Mentes szilvásgombóc

A recept megjelent a Kifőztük júliusi számában.


Hozzávalók kb. 15 db-hoz
25 dkg Szafi Free nokedli lisztkeverék
10 dkg Szafi Reform édesburgonyaliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
3 dkg kókuszolaj
2 tojás
1 csipet só
1 dl víz
a nyújtáshoz:
kevés Szafi Reform bambuszrostliszt
a töltelékhez:
2 evőkanál Szafi Reform eritritpor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kg szilva
a tálaláshoz:
6 evőkanál darált mandula
Szafi Reform eritritpor (ízlés szerint)


A tészta hozzávalóit simára gyúrjuk. Bambuszrostliszttel szórt felületen kb. 1/2 cm vékony téglalappá nyújtjuk, majd 10 x 10 cm-es négyzetekre vágjuk.


A szilvát megmossuk, a magját eltávolítjuk, a gyümölcshúst kockákra vágjuk, és a fahéjas eritritbe forgatjuk. A tésztalapokon egyenletesen elosztjuk, majd a tésztába csomagolva gombócokat formázunk. Forró, sós vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük. 


A darált mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, a leszűrt gombócokat beleforgatjuk. Ízlés szerint eritritporral meghintve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: