Hozzávalók
kb. 15 db-hoz
25
dkg Szafi Free nokedli lisztkeverék
10
dkg Szafi Reform édesburgonyaliszt
1
kávéskanál szódabikarbóna
3
dkg kókuszolaj
2
tojás
1
csipet só
1
dl víz
a
nyújtáshoz:
kevés
Szafi Reform bambuszrostliszt
a
töltelékhez:
2
evőkanál Szafi Reform eritritpor
1
kávéskanál őrölt fahéj
1/2
kg szilva
a
tálaláshoz:
6
evőkanál darált mandula
A
tészta hozzávalóit simára gyúrjuk. Bambuszrostliszttel szórt felületen kb. 1/2
cm vékony téglalappá nyújtjuk, majd 10 x 10 cm-es négyzetekre vágjuk.
A
szilvát megmossuk, a magját eltávolítjuk, a gyümölcshúst kockákra vágjuk, és a
fahéjas eritritbe forgatjuk. A tésztalapokon egyenletesen elosztjuk, majd a
tésztába csomagolva gombócokat formázunk. Forró, sós vízben kb. 10 perc alatt
megfőzzük.
A darált mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, a leszűrt gombócokat beleforgatjuk. Ízlés szerint eritritporral meghintve tálaljuk.
A darált mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, a leszűrt gombócokat beleforgatjuk. Ízlés szerint eritritporral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése