2017. augusztus 9., szerda

Spenótos gnocchi

A recept megjelent a Kifőztük júliusi számában.


Hozzávalók:
25 dkg Szafi Free nokedli lisztkeverék
10 dkg Szafi Reform édesburgonya liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
3 dkg kókuszolaj
2 tojás
1 csipet só

A nyújtáshoz:
kevés Szafi Reform bambuszrost liszt

A mártáshoz:
25 dkg mascarpone
20 dkg friss zsenge spenót
2 gerezd fokhagyma


A tészta hozzávalóit 1 dl víz hozzáadásával sima tésztává gyúrjuk. Bambuszrosttal szórt munkafelületen kb. egy cm vékony téglalappá nyújtjuk, majd 1x3 cm-es darabokra vágjuk. Két tenyerünk között minden darabot oválisra sodrunk, majd egy villát görgetünk át rajtuk.
A gnocchikat forró sós vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük.

Közben elkészítjük a mártást. A mascarponet felforrósítjuk, áttört fokhagymával és sóval ízesítjük, és megpároljuk benne a spenótleveleket. A gnocchit a mártással leöntve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: