2017. augusztus 24., csütörtök

Bakonyi betyárgombóc szénhidrátcsökkentett galuskával

A recept megjelent a Kifőztük augusztusi számában.


Hozzávalók
1 kg darált hús
50 dkg gomba
1 tojás
2 teáskanál kukoricakeményítő
3 dl tejföl
2 vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
frissen őrölt bors
őrölt pirospaprika

a sütéshez:
olaj

a galuskához:
14 dkg Szafi Reform gluténmentes, csökkentett szénhidráttartalmú galuska lisztkeverék
4 tojás
1/2 dl víz



A megtisztított hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk. A felét a darált húshoz adjuk, beleütjük a tojást, sóval, borssal ízesítjük, és jól összekeverjük. A masszából diónyi gombócokat formázunk, és forró olajban mindet körbepirítjuk.
Közben a maradék hagymát megszórjuk pirospaprikával, rádobjuk a megtisztított, vékonyra szeletelt gombát, és fedő alatt puhára pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a karikákra vágott paprikát és paradicsomot. Kevés víz hozzáadásával összeforraljuk, beletesszük a húsgombócokat, és puhára főzzük. Végül az ételt behabarjuk a tejfölben elkevert keményítővel.
Közben a galuskához a tojást 1 csipet sóval és a vízzel elvegyítjük, hozzáadjuk a lisztkeveréket, és simára dolgozzuk. Bő, forró, sós vízbe szaggatjuk, és kb. 3 percig kevergetve főzzük. Ezután leszűrjük, és jól leöblítjük.
A mártásos gombócokat a galuskával körítve tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések: