2017. október 16., hétfő

Almás palacsinta

A recept megjelent a Kifőztük szeptemberi számában.


Hozzávalók:
10 dkg Szafi Reform gluténmentes palacsinta lisztkeverék édesítőszerrel
1 csipet só
8 gr kókuszolaj
2 tojás
170 gr víz
1 alma

a sütéshez:
olaj

a tálaláshoz:
Szafi Reform eritrit por
őrölt fahéj


A tojást, a sót és a kókuszolajat a vízzel összekeverjük. Hozzáadjuk a palacsinta lisztkeveréket, és kézi habverővel simára dolgozzuk. 15 percig pihentetjük a masszát, majd beleforgatjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt almát. Kevés olajon, forró palacsintasütőben, merőkanálnyi adagokból a szokásosnál kicsit vastagabb palacsintákat sütünk. Fahéjas eritrittel megszórva, négybe hajtva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: