Hozzávalók a piskótához:
2 tojás
2 evőkanál cukor
1 evőkanál barna rizsliszt
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
a krémhez:
3 körte
1 evőkanál porcukor
pár csepp citromlé
2 dl tejszín
1/2 csomag zselatinpor (12,5 g)
a díszítéshez:
15 dkg étcsokoládé
2 teáskanál olaj
cukorgyöngy (elhagyható)
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a
tojások sárgáját, beleszitáljuk a rizslisztet, a keményítőt, a kakaóport, és
óvatosan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen kb. 20 x 30 cm-esre
simítjuk a masszát, majd 170 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt
megsütjük. A kihűlt piskótát leválasztjuk a sütőpapírról, és 7 cm-es
pogácsaszaggatóval 6 kört szúrunk ki belőle.
A körtét megtisztítjuk, a porcukorral és a citromlével botmixerrel
pürésítjük. A zselatint 5 evőkanál vízben elkeverjük, majd felforraljuk. Miután
langyosra hűlt, a körtepépbe keverjük, majd beleforgatjuk a keményre vert
tejszínhabot. A körtés krémet a félgömb alakú formákban egyenletesen elosztjuk,
mindegyik tetejére 1-1 piskótakarikát helyezünk. Néhány órára hűtőbe tesszük.
Ha a krém megdermedt, a süteményeket a formából kifordítjuk. Villára szúrva, az
étolajjal összeolvasztott, langyos étcsokoládéba mártjuk. A tetejére
cukorgyöngyöket szórhatunk. Rácsra téve hagyjuk a mázat megdermedni. Behűtve
tálaljuk.
A sütőforma kapható Cookori.com webáruházban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése