Hozzávalók 20 cm
átmérőjű tortához
6 tojás
6 evőkanál cukor
4 evőkanál
rizsliszt
2 evőkanál
kukoricakeményítő
2 evőkanál
cukrozatlan kakaópor
a krémhez:
50 dkg mascarpone
2 dl tejszín
5 evőkanál
porcukor
3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor
a vajkrémhez:
12 dkg vaj
12 dkg porcukor
a díszítéshez:
30 dkg fehér
cukormassza
20 dkg kék
cukormassza
kevés
kukoricakeményítő
kevés sötétkék,
gél állagú ételfesték
tortadíszítő stencil
A
tojásfehérjét elkezdjük verni. Hozzáadjuk a cukrot, és addig járatjuk a gépet,
amíg fényes, kemény habot nem kapunk. Belekeverjük a tojássárgáját is, majd
óvatosan beleforgatjuk az összeszitált rizslisztet, keményítőt és kakaóport. A
tésztát 2, sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük, és 170 fokra előmelegített
sütőben 30 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, mindkét piskótát lapjában
kettévágjuk.
A
krémhez a mascarponét a cukorral kihabosítjuk, majd belekeverjük a kakaóport
is. Végül beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. A lapokat a krémmel betöltjük.
A
puha vajat az átszitált porcukorral habosra keverjük. A vajkrémből 1
teáskanállal félreteszünk, a többivel a tortát kívülről 2 rétegben bevonjuk.
Közben hűtőbe tesszük, hogy minél simább legyen a bevonat.
A
cukormasszát átgyúrjuk, kevés kukoricakeményítőn vékonyra nyújtjuk. A fehér
masszával bevonjuk a tortát. A félretett vajkrémet kékre színezzük, és
stencilen keresztül díszítjük vele a torta tetejét. A kék cukormasszából
négyzeteket vágunk, kevés vízzel megkenjük, és mozaikszerűen a torta oldalára
tapasztjuk. A tetejére tetszőlegesen fantáziavirágot is készíthetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése